Publicēja: vilakabiblio | 15 septembra, 2010

Literātu biedrībā “Viļakas Pegazs”

Spārnus sašūpo “Pegazs”

Viļakas bibliotēkā literātu biedrība “Pegazs” bija noorganizējusi tikšanos ar lirisku nosaukumu “Tev, rudens, pateicos par zīli, kastani un vēso lietus lāsi…”.

Patiesību, kādēļ šis dzejas pasākums notiek tieši tagad, atklāja literātu biedrības vadītāja, romānu autore Santa Mežābele, īstajā vārdā Antoniņa Ločmele. Izrādās, “Pegazam” jau viena gada jubileja. “Mums līdzās dzīvo cilvēki ar atvērtu sirdi plaukstā, jo tikai dzejnieka spēkos ir veidot mīlestības sabiedrību un ikvienu iedrošināt uz mīlestības starojumu,” saka bibliotēkas direktore Vija Circāne. Un tiešām, Viļakas puses dzejnieki un rakstnieki likuši par sevi runāt ne tikai savā, bet arī ārpus novada, iekļūstot ikgadējā dzejas almanahā “Rēzekne 2010”. Šogad tajā var lasīt Antoniņas Ločmeles, Valerjana Rundzāna un Ruttas Jeromānes dzeju.

Daudz labu vārdu “Pegaza” jubilejā saņēma arī Vilis Bukšs, un ne tikai par dzeju, bet arī par vēsturiski, filosofiski un zinātniski izstrādāto Viļakas novada ģerboņa ideju. Regīna Brokāne
pauda prieku, ka dzejoļu krājums “Dzīves mīlēšana”, kurā ir arī Ilzes Keišas dzejoļi, ir pasniegta Valsts prezidentam. Viņa aicināja radošos cilvēkus iemūžināt vēsturi, jo arī vakardiena, lai cik siltu, emocionālu un dzejisku mirkļu pilna, jau iegājusi vēsturē.

Zinaida Logina (laikraksts “Vaduguns”)

*Dzejas sarīkojuma atklāšana

*Santa Mežābele (Antoņina Ločmele) pārskata biedrības gada gājumu

*savu dzeju lasa Zinaida Logina


Komentēt

Kategorijas