Publicēja: vilakabiblio | 22 februāris, 2011

Radošais pasākums “DRAUGIEM DRAUDI INTERNETĀ”

21. februārī Viļakas bibliotēkas internetlasītavā pulcējās Viļakas pamatskolas 5. klases bērni, lai radošā pasākuma “DRAUGIEM DRAUDI INTERNETĀ” laikā izstrādātu aptaujas lapu “Par draudiem internetā” un kopīgā bērnu, bibliotekāru, vecāku un pašvaldības darbinieku diskusijā noskaidrotu internetā izplatītos riskus.

Izstrādājot aptaujas lapas jautājumus ar mērķi, aptaujas rezultātus izmantot kopīgi veidotā plakātā un apkopot pasākuma rezultātu ieguvumos, bērni noteica 12 viņiem svarīgus jautājumus, uz kuriem vēlētos rast atbildes. Aptaujas lapa pieejama bibliotēkā un atbildes bērni cer sagaidīt līdz 1. martam.

Pasākuma gaitā notika diskusija par iespējamiem riskiem internetā un kā no tiem izsargāties. Viļakas novada sociālā dienesta darbiniece Vēsma Mieriņa tēlaini un uzskatāmi parādīja, kādi riski var būt otrpus ekrānam un cik svarīgi, lai mājās vecāki sekotu skolas vecuma bērniem viņu gaitām virtuālajā pasaulē. Skolotāja un bibliotekāre Rutta Jeromāne atzina, ka arī viņa ir saskārusies ar viltus piedāvājumiem internetā un no virtuālās pasaules draudiem nav pasargāts neviens. Savukārt Evijas Kravales mamma apbrīnoja tos bērnus un arī pieaugušos, kuri stundām var sēdēt pie datora un spēlēt internetspēlītes… “Tas taču kaitē ne tikai veselībai, bet veido atkarību”, – tā Evijas mamma.

Pārrunās, pārdomās un atbilžu meklējumos nemanot aizritēja divas stundas un pasākuma izskaņā bērni, piedaloties diskusijas dalībniekiem, veidoja kopīgu plakātu par virtuālās pasaules labajām un sliktajām īpatnībām. Darbs pie plakāta izstrādes turpināsies un galarezultātā tas pārtaps izglītojošā kolāžā.

*iepazīšanās…

*jautājumus vārdos ietērpjot…

*par “labo” un “slikto” internetā

***te aktivitātes bildēs

***šeit biblioteka.lv

***Aptauja Draugiem draudi internetā – atbildes


Komentēt

Kategorijas