Publicēja: vilakabiblio | 26 februāris, 2015

Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas noslēguma pasākums

25.02.15 024

***Bibliotekāres Aijas Lesnieces rosināti “Bērnu-jauniešu žūrijas 2014” dalībnieki paši izveido savu grāmatu topu…

Atklājot „Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas 2014” noslēguma pasākumu Viļakas novada bibliotēkā 25. februāra pēcpusdienā, bibliotēkas vadītāja Vija Circāne teica: „Esam aizvadījuši atkal vienu spraigu lasīšanas sezonu, iegūstot jaunas zināšanas, jaunas emocijas, iepazīstot labāko latviešu un ārzemju autoru darbus, lasot Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas 2014 grāmatas”.

Aizvadītais gads bija īpašs gads grāmatai. Tas sākās 18. janvārī Rīgā, ar dalību akcijā „Grāmatu ķēde”, kad no vecās ēkas grāmatas tika pārvietotas uz jauno Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku jeb Gaismas pili. Atsaucoties uz aicinājumu arī Viļakas pamatskolas skolēni izveidoja simbolisku grāmatu ķēdi ar grāmatām, kas piedalījušās Bērnu-jauniešu žūrijā.

Pavasarī Viļakas novada bibliotēkas rosināti un skolotāju atbalstīti bērni piedalījās domraksta konkursā „Kā atmodināt Saulcerīti” un „Kāpēc es gribu iet uz bibliotēku”.

Bibliotekāre Aija Lesniece, uzrunājot Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas dalībniekus izteica patiesu prieku par visiem mūsu „Bērnu žūrijas” čaklajiem ekspertiem. Aija teica: „Gribu teikt, ka gāja mums dažādi. Bijām čakli, čaklāki, nedaudz slinkāki, bet paldies visiem, kas nonāca pie anketu aizpildīšanas”.

Aija uzteica pašus čaklākos. Pati pirmā sāka lasīt un anketu aizpildīja 6. klases skolniece Mārīte Kolomejeva. Čakla bija arī 2. klases skolniece Samanta Martiņenko, Diāna Dupuže no 4. klases un Evija Kravale no 8. klases.

Bibliotekāre Sandra Dvinska konkursa dalībniekus iepazīstināja ar jaunākajām grāmatām un aicināja lasīt, lasīt un interesantāko atcerēties…

Turpinot noslēguma pasākumu tradīciju ar dalībniekiem šoreiz tikās Viļakas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Santa Bondare. Viņas noorganizētā viktorīna „Vai tu pazīsti savu pilsētu?” atsvaidzināja gan skolā iegūtās zināšanas, gan bibliotēkā lasot grāmatas par savu novadu un pilsētu.

Pasākuma izskaņā kā jau katru gadu bibliotēkas pateicības, piemiņas veltes un svētku kliņģeris.

Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas 2014 dalībnieku saraksts

Bērnu un jauniešu žūrija
1. klase: Ingvards Kokorevičs, Aleksandrs Krilovs, Norberts Milaknis, Ieviņa Kokoreviča.
2. klase: Enija Astreiko, Santa Aleksāne, Viktors Borisovs, Ērika Baikova, Kristīne Kozlova, Samanta Martiņenko, Sabīne Zaremba, Sofija Zaremba.
4. klase: Leonards Agafonovs, Kristiana Dortāne, Diāna Dupuže, Egija Kima, Ralfs Kokorevičs, Sandis Kokorevičs, Samanta Kromule, Kristers Timmermanis.
5. klase: Svetlana Harkina, Egija Kokoreviča, Ieva Martiņenko, Keita Orlovska, Katrīna Ostrovska, Emīls Šimanovskis.
6. klase: Mārīte Kolomejeva, Kintija Zelča.
8. klase: Evija Kravale.
9. klase: Karīna Aleksāne.
12. klase: Evija Kitova.

Vecāku žūrija
Inese Rēvalde, Irēna Logina, Terēze Babāne.

Domraksta ,,Kāpēc es gribu iet uz bibliotēku” dalībnieki:
1. Samanta Kromule – 4. klase
2. Leonards Agafonovs – 4. klase
3. Norberts Kokorevičs – 4. klase
4. Ralfs Kokorevičs – 4. klase
5. Mārīte Kolomejeva – 6. klase

Bildēs


Komentēt

Kategorijas