Publicēja: vilakabiblio | 29 aprīļa, 2015

Bibliotēku nedēļā

27.04.15 049

*Šogad Bibliotēku nedēļas moto bija  ,,Pastāvēs, kas pārvērtīsies”. Tieši ar šādu devīzi norisinājās dažādas aktivitātes Viļakas novada bibliotēkā laika posmā no 20. līdz 25. aprīlim.

21. aprīlī Viļakas novada bibliotēkas ārējā apkalpošanas punkta pirmā diena Viļakas pirmsskolas izglītības iestādē ,,Namiņš”.

Vairāk bildēs

24. aprīļa rītā Viļakas novada bibliotekāri devās pārgājienā pa maršrutu Viļaka – Tepenīca – senlietu muzejs „Cīrulīši”. Lai arī rīts sākās ar nomākušām debesīm, pārgājiena dalībniekiem dodoties ceļā spirgts dienvidu puses vējiņš izdzenāja mākoņus un novada bibliotekārēm nodrošināja labvēlīgus ceļošanas apstākļus.

Senlietu muzejā “Cīrulīši” pasākuma dalībniekus sagaidīja dedzīgs un nesavtīgs sava novada pētnieks un kolekcijas īpašnieks Dzintars Dvinskis. Kamēr Dzintara sieva Sandra, kas ir arī Viļakas novada bibliotēkas bibliotekāres, vārīja tradicionālo putru, kolekcionārs izrādīja sava muzeja krājumus. Viļakas novada bibliotekāru liels Paldies Dzintaram un Sandrai par viņu enerģiju, darbu un neatlaidību. Pateicībā par senlietu muzeja “Cīrulīši” apmeklējumu pārgājiena dalībnieki piemiņai no novada bibliotēku darbiniekiem iestādīja divas rozes.

Vairāk bildēs

 25. aprīlī, Lielās talkas dienā, Viļakas novada bibliotēkas darbinieki un literātu biedrības “Viļakas Pegazs” biedri pulcējās pie Pētera Vasiļjeva kapa, lai sakoptu pirms 30 gadiem mūžībā aizgājušā literāta un kultūras darbinieka atdusas vietu. Pabeidzot vietas sakopšanu talcinieki nolika degošas svecītes ne tikai pie Pētera kapa akmens, bet arī uz mūžībā aizgājušo Viļakas bibliotēkas bijušo darbinieku kapu kopiņām. Talkas izskaņā tika skandēta dzeja, dzerta tēja un malkots “Pētera dzēriens”.

Vairāk bildēs


Komentēt

Kategorijas