Publicēja: vilakabiblio | 1 februāris, 2018

Ukrainas vērtības – alfabētā

29. janvārī Viļakas novada bibliotēkā bija vērojama pamatīga rosība – jāsakārto izstāžu zāle, jāraugās, lai savlaicīgi būtu paveikti visi priekšdarbi tematiskajai pēcpusdienai, kurā brīvprātīgā darba veicēja Dana prezentēs savu valsti Ukrainu. Meitene uztraukusies, jo uz tikšanos pulcēsies nopietnas kundzes no lasītāju interešu klubiņa “Mantinieces”.

Gan Danai, gan bibliotēkas vadītājai Ruttai pasākumā bija ukraiņu tautiskās blūzes un vainadziņi. Nelielā izstādē varēja aplūkot Ukrainas simbolus. Prezentāciju Dana bija sakārtojusi alfabēta veidā – katram burtam izvēloties kādu Ukrainas vērtību. Varējām gūt priekšstatu par ievērojamām personībām, tautas tradīcijām, rokdarbiem, lielākajām pilsētām, nacionālo virtuvi, vēsturiskiem notikumiem.

Aizraujošs process izrādījās zīmēšana, veidojot rakstus Петриковская роспись” tehnikā. Šis tautas mākslas veids radies 18. gadsimtā Petrikovkas ciemā. Tur sievietes veidoja krāšņus zīmējumus gan telpās, gan uz māju sienām. Katru gadu pirms Lieldienām tie tika atjaunoti. Zīmējām ar pirkstiem un niedru irbulīšiem.

Dana cienāja ar pašas gatavotu boršču un vareņikiem. Tas bija noderīgi, jo nācās arī dziedāt un izmēģināt ukraiņu deju soļus.

Mantinieču vārdā Valija Danai uzdāvināja pašas adītus maučus ar pērlīšu rakstu.

Paldies Danai par jauko prezentāciju un sirsnību, bet klubiņa dalībniecēm par atsaucību un ieinteresētību!

Viļakas novada bibliotēkas vadītāja Rutta Jeromāne

Vairāk bildēs


Komentēt

Kategorijas