Publicēja: vilakabiblio | 10 novembrī, 2014

Rīta stundā

rīta stundā

*10. novembra rītā Viļakas novada bibliotēkā ieradās Viļakas pamatskolas 2. klases skolēni, lai Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas ietvaros piedalītos tematiskā rīta stundā “Troļļu un rūķu pasaulē”.

Bibliotēkas vecmāmiņa (Vija Circāne) un Bibliotēkas Rūķis (Aija Lesniece) sagaida 2.klases audzēkņus un skolotāju Irēnu Loginu, un studenti-praktikanti Loritu Klimoviču, lai sveču gaismā, kura skolas bērniem bija tīkama, tā nemanāmi pieklusinot citkārt čalojošos zēnus un meitenes, ieklausītos stāstījumā par troļļiem, par viņu dažādo raksturu un dzīvi, jo sākusies Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa, kuras tēma ,,Troļļi Ziemeļos.”

Jautājumi par troļļiem bira kā no pārpilnības raga, atbildot uz tiem un vēl pastāstot par šo laiku, ka šī nedēļa ir īpaša mūsu zemei Latvijai, aicinājām bērnus neaizmirst svinēt Latvijas svētkus. Bibliotēkas Rūķis, gluži kā no grāmatas izkāpis, ar pelēku cepuri galvā sarunā iesaistīja skolēnus par olekti garajiem vīriņiem ar garām baltām bārdām-rūķiem.

Bērni uzzināja, ka ir tik dažādi rūķi – meža rūķi, mājas rūķi, dārza rūķi, sapņu rūķi par kuriem var izlasīt pasakās, stāstos, dzejoļos. Rūķi ir labestīgi, mīļi, sirsnīgi, čakli un mēs daudz no viņiem varam mācīties. Ne velti strādīgus, čaklus cilvēkus sauc par darbarūķiem. Bērnu uzmanību saistīja grāmatu izstāde par troļļiem un rūķiem, daudzi izvēlējās grāmatiņas lasīšanai par šiem pasaku tēliem, un tad mēs visi kopā izdarījām labu darbiņu, izlasījām Bērnu/jauniešu žūrijas -2014 grāmatiņu ,,Runcis-puncis’’. Pateicīgi par kopā pavadīto laiku, un kā ceļamaizi saņemdami grāmatas – gan par rūķiem, gan troļļiem, gan pasakas un stāstus, bērni ar smaidu sejā atvadījās un devās skolas gaitās.

Paldies skolotājai Irēnai par pateicības un uzmundrinājuma vārdiem, par saldo kārumu pie tējas, bet galvenais labs vārds- tas paceļ, dod spēku ikdienas darbos!

Bildēs

Vija Circāne, Viļakas novada bibliotēkas direktore


Komentēt

Kategorijas