Publicēja: vilakabiblio | 15 marts, 2014

Atis Klimovičs un Inese Zandere Viļakā

Atis Klimovičs Viļakā 018

*14. martā Viļakas novada bibliotēkā ar vietējo sabiedrību un skolu jaunatni tikās pasaules karsto punktu žurnālists, grāmatas “Personiskā Latvija” autors un dokumentālās filmas “Četrreiz katrs viens” līdzautors Atis Klimovičs un  latviešu dzejniece un grāmatu redaktore, bērnu literatūras autore un izdevēja Inese Zandere.

Atklājot tikšanos, Viļakas novada bibliotēkas direktore Vija Circāne izteica patiesu prieku par interesantu un darbīgu ciemiņu ierašanos Viļakas novada bibliotēkā, lai tiktos ar Viļakas novada ļaudīm un paskaidrotu grāmatas “Personiskā Latvija” un dokumentālās filmas “Četrreiz katrs viens” sūtību.

Pirms dokumentālās filmas “Četrreiz katrs viens” noskatīšanās Inese Zandere un Atis Klimovičs runāja par grāmatas “Personiskā Latvija” unikalitāti, kur caur cilvēku likteņiem izstāstīta pagājušā gadsimta Latvijas vēsture. Šī 606 lappušu biezā grāmata, kas papildināta ar bagātu foto un dokumentālu materiālu, ir pamācošs stāsts nākamajām paaudzēm.

Pēc dokumentālās filmas “Četrreiz katrs viens” noskatīšanās Atis Klimovičs atbildēja uz apmeklētāju jautājumiem ne tikai par noskatīto filmu, bet arī par pēdējiem karstajiem notikumiem Ukrainā un Krimā.

Iespēju tikties ar Inesi Zanderi izmantoja Viļakas pamatskolas 4. klase un viņu skolotāja Inese Rēvalde. Dzejniece bērniem lasīja dzeju, pārrunāja jaunāko bērnu literatūrā un atbildēja uz jautājumiem. Viļakas novada bibliotēkai bērnu literatūras autore dāvināja bērnu grāmatiņas – Māra Runguļa “Lapsu kalniņa mīklas” un Lēlo Tungala “Daudzpusīgais ronis”. Šo grāmatiņu redaktore ir Inese Zandere.

Uz tikšanos ar Ati, kura dzimtas saknes ir Viļakas novadā, bija ieradies arī prāvs pulciņš radu un paziņu. Pasākuma izskaņā raisījās sirsnīgas sarunas un satikšanās prieks. Bibliotēkai par piemiņu no šīs tikšanās palika Latvijas vēstures dokumentētāja Ata Klimoviča dāvātais dokumentālās filmas “Četrreiz katrs viens” DVD disks.

Bildēs


Komentēt

Kategorijas