Publicēja: vilakabiblio | 26 janvāris, 2015

27 vērtīgi izdevumi

23.01.15 296

Aizvadītajā gadā Viļakas novada bibliotēka piedalījās projektu konkursā VKKF kultūras programmas “Augstvērtīga tulkotā un latviešu oriģinālliteratūras literatūra bibliotēkās”. Gada nogalē LR Kultūras ministrija piešķīra līdzekļus programmas “Publisko bibliotēku kapacitātes stiprināšana grāmatu un citu izdevumu iegāde nacionālās identitātes un sabiedrības saliedēšanas veicināšanai” īstenošanai.

Programmas mērķis ir stiprināt Latvijas unikālo kultūrtelpu (literatūra, māksla, mūzika, teātris, arhitektūra, novadpētniecība, oriģināli zinātniski pētījumi humanitārajās un sociālajās zinātnēs) un veicināt tās sabiedrības saliedētību, atbalstot publisko bibliotēku kapacitāti sabiedrības nodrošināšanā ar tās vajadzībām atbilstošiem, daudzveidīgiem informācijas resursiem.

Programmas ietvaros Viļakas novada bibliotēka saņēma 27 vērtīgus izdevumus un viens no tiem ir ,,Latvijas novadu dārgumi”. Katrs Latvijas novads ir neatņemama un neatkārtojama Latvijas vēstures sastāvdaļa. Arī Viļakas novads var lepoties ar cilvēkiem, kuri atstājuši paliekošas pēdas novada kultūrvēsturē. Grāmatā varam skatīt aprakstu par bīskapa Kazimira Duļbinska izsūtījuma lādīti.

Latvijas novadu stāsti satur kopā tautu un veido pamatu nākamo paaudžu apziņai.

Aicinām bibliotēkas apmeklētājus iepazīties ar saņemto grāmatu kolekciju!

Bildēs


Komentēt

Kategorijas