Publicēja: vilakabiblio | 6 februāris, 2015

Viena diena Susāju pagastā…

31.01.15 057

*No 19. janvāra līdz 8. februārim Viļakas novada bibliotēkas Izstāžu zālē skatāma foto izstāde un senlietu ekspozīcija “Viena diena Susāju pagastā”.

5. februārī Viļakas novada bibliotēkas direktore Vija Circāne interesentus aicināja izstāžu zālē vēlreiz atcerēties fotogrāfu dienu pagājušā gada maijā, kad septiņi fotomīļi apbruņojušies ar fotoaparātiem izklīda pa Susāju pagasta apdzīvotām vietām, lai iemūžinātu cilvēkus ikdienas gaitā. Uzrunājot klātesošos Susāju pagasta pārvaldes pārstāvjus, bibliotēkas darbiniekus un apmeklētājus bibliotēkas vadītāja teica, ka 2015. gadā bibliotēka sevi akcentē kā nozīmīgu vietējo kultūras centru, kur organizējot izstādes parādīs Viļakas novada pagastu rokdarbnieču veikumu un radošu cilvēku izpausmi kultūras un mākslas jomā.

Susāju pagasta pārvaldes pārvaldnieks Juris Prancāns bija viens no septiņiem fotoakcijas “Viena diena Susājos” dalībniekiem un viņš atzīst, ka maija akcijas fotogrāfu veikums palicis kā nezūdoša vērtība Susāju pagasta dzīvē. “”Vēršukalna” muzeja vadītāja Alda Pušpura ideja rīkot vienas dienas fotoakciju ir jau agrāk izlolotās Alda cerības izdot fotoalbumu “Susāji fotogrāfijās”  jauna un svaiga lappuse”, – teica Juris. Pagasta pārvaldnieks atgādināja, ka maija fotoakcijā piedalījās fotogrāfi no dažādām vietām. Tie bija Aldis Pušpurs (Susāju pagasts), Jānis Slišāns (Stopiņu novads), Arvis Voicehovičs no Aizkraukles, Silvija Danelsone no Rīgas, Andris Zelčs no Viļakas, Rota Mieriņa no Susāju pagasta un Juris Prancāns (Medņevas pagasts).

Pasākuma izskaņā Vija Circāne pateicās Susāju pagasta kultūras dzīves organizatorei Lindai Biseniecei-Mieriņai un pagasta pārstāvjiem par atsaucību izstādes tapšanā un izteica cerību, ka radošu akciju sērija turpināsies.

Bildēs


Komentēt

Kategorijas