Publicēja: vilakabiblio | 10 februāris, 2016

“Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas 2015” noslēguma pasākums Viļakas bibliotēkā

09.02.16 030

*Ivars Logins stāsta par akmeņiem

Pagājušajā otrdienā, 9. februārī, Viļakas novada bibliotēkas telpas piepildīja skaņi smiekli un bērnu jautras čalas. Uz grāmatu lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2015” noslēguma pasākumu bibliotēkā bija ieradušies Viļakas pamatskolas 1., 2., 3., 6. un 7. klases bērni. Pasākuma dalībnieki ieradās savu skolotāju, 1. klases audzinātājas Ijas Krilovas un 2. klases audzinātājas Ineses Rēvaldes kā arī vecāku žūrijas dalībnieces, skolas bibliotekāres Ruttas Jeromānes pavadīti.

Ievadot „Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas 2015” noslēguma pasākumu Viļakas novada bibliotēkas vadītāja Vija Circāne teica: „Vakar, 8. februārī, pēc Mēness kalendāra pasaules austrumu daļā sākās jauns gads jeb Sarkanā Pērtiķa gads. Šodien pēc senču tradīcijām ir Metenis un jau 13.gadu pēc kārtas tiek atzīmēta Vispasaules drošāka interneta diena. Bet mums šodien ir “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2015” grāmatu lasīšanas maratona noslēguma pasākums. Prieks, ka jūs esat gan čakli lasītāji, gan aktīvi pasākuma apmeklētāji!”

Pasākuma gaitā bibliotēkas darbinieks Vilis Bukšs aicināja uz diskusiju par drošāka interneta vidi un iespējamiem riskiem, kas bērnus var apdraudēt virtuālajā pasaulē.

Lokālās vēstures pētnieks un latgaliskās dzīvesziņas uzturētājs Ivars Logins klātesošajiem pastāstīja par neparastiem akmeņiem, kas atrodami mūspusē un kuriem senāk bija būtiska nozīme senču rituālos. Ivars aicināja bērnus kolekcionēt interesantos akmeņus un darīt zināmu arī viņam, jo tiek veidota šādu zīmīgu akmeņu datubāze.

Bibliotekāre Sandra Dvinska, uzrunājot “Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas” dalībniekus, atzinīgi novērtēja čaklo ekspertu darbu. Sandra konkursa dalībniekus iepazīstināja ar dzejnieces un grāmatu redaktores, bērnu literatūras autores un izdevējas Ineses Zanderes jaunākajām grāmatām. Aicināja droši apmeklēt bibliotēku, jautāt un interesēties par jaunākajām grāmatām un protams, būt lasīt gribošiem.

Noslēguma pasākuma turpinājumā katram “Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas” dalībniekam tika pasniegti Latvijas Nacionālās bibliotēkas diplomi pateicībā par aktīvu dalību Bērnu un jauniešu žūrijā 2015.

Pasākuma laikā tika sveikta konkursa dalībniece Simona Dūna vārda dienā un skolotāja Ija Krilova dzimšanas dienā. Īpašu pateicību saņēma 2. klases audzinātāja Inese Rēvalde un Meteņdienas žagariņu cepēja Mārīte Kokoreviča. Bērnu žūrijas noslēguma pasākuma beigās, kā jau katru gadu bibliotēkas sarūpētais svētku cienasts.

Bērnu-jauniešu-vecāku žūrijas 2015 dalībnieku saraksts

Bērnu un jauniešu žūrija

1.klase: Adriana Bezmenova, Kristiāns Brokāns, Kristaps Dambītis, Darja Djomina, Rostislavs Dmitrijevs, Simona Dūna, Džeisons Kokarevičs, Viola Kudure, Viktorija Martinova, Antra Mūrniece, Betija Pankule, Arguts Pužuls, Deimante- Amanda Stumbraite, Alīna Šaicāne, Jānis Viļčevskis, Milana Zaharenko, Elīna Zaremba, Raivo Zelčs. Audzinātāja Ija Krilova.

2.klase: Kokoreviča Ieviņa, Kokorevičs Ingvards, Koņahina Annija, Korņejeva Juta, Krilovs Aleksandrs, Kromulis Ģirts Kevins, Kuiko Raitis, Mancevičs Sandis, Martinovs Andris, Milaknis Norberts, Paršenkova Loreta, Zeļenovskis Aleksis. Audzinātāja Inese Rēvalde.

3.klase: Ērika Baikova, Samanta Martiņenko, Alise Vorobjova, Sabīne Zaremba, Sofija Zaremba.

6.klase: Egija Kokoreviča, Ieva Martiņenko, Keita Emīlija Orlovska, Katrīna Ostrovska.

7.klase: Mārīte Kolomejeva, Kintija Zelča.

Vecāku žūrija

Ritvars Rēvalds, skolas bibliotekāre Rutta Jeromāne.

Vairāk bildēs


Komentēt

Kategorijas