Publicēja: vilakabiblio | 10 jūnija, 2016

Medņevieši Viļakas novada bibliotēkā

09.06.16 051

Vairāk bildēs

No 2. maija Viļakas novada bibliotēkas izstāžu zālē bija skatāma Medņevas pagasta iedzīvotāju rokdarbu izstāde “Rokdarbu un austo segu siltums un krāšņums Medņevas ļaužu stāstos”. Izstādē bija izstādīti Malvīnes Ločmeles, Antoņinas Smuškovas, Valentīnas Babānes, Leonoras Kaimiņas, Antoņinas Šaicānes un Aijas Oļehnovičas rokdarbi.

9. jūnijā Viļakas novada bibliotēkā uz izstādes noslēguma pasākumu ieradās rokdarbnieces Leonora Kaimiņa, Malvīne Ločmele un Medņevas etnogrāfiskais ansamblis, kuru vada Natālija Smuška. Pasākuma ievadrunā Viļakas novada bibliotēkas direktore Vija Circāne mīļi pateicās Medņevas ļaudīm par iespēju bibliotēkā izrādīt rokdarbu krāšņo rakstu siltos toņus. ”Tā bija vienreizēja izdevība bibliotēkas apmeklētājiem un darbiniekiem skatīt un priecāties par medņeviešu austo, adīto un izšūto darbu margojuma krāsainajām zīmēm”, – teica Vija Circāne.

Pateicoties par dalību izstādē un līdzcilvēkiem dāvāto prieku, bibliotēkas vadītāja Vija Circāne izstādes dalībniekiem pasniedza Pateicības rakstus. Savukārt Medņevas bibliotēkas vadītāja Anita Smuškova saviem rokdarbniekiem pateicās ar mīļām piemiņas dāvaniņām. Protams, neizpalika arī ziedi un tie bija īpaši – rožainās peonijas, kuras uzziedēja reizē ar mežrozītēm.

Etnogrāfiskā ansambļa dziedātās dziesmas, ziedi, jauki vārdi un Mārītes Kokorevičas darītie žagariņi pirmsjāņu gaumē kopā ar piparmētru tēju un citronu radīja gaisotni, kuru rokdarbniece Leonora Kaimiņa raksturoja kā atgriešanos jaunībā…

Rokdarbu izstādi organizēja Viļakas novada bibliotēka sadarbībā ar Medņevas pagasta bibliotēku un Medņevas tautas namu.

Sirsnīgs Paldies Medņevas tautas nama vadītājai Skaidrītei Šaicānei un Medņevas pagasta bibliotēkas vadītājai Anitai Smuškovai par sapratni un sadarbību izstādes un noslēguma pasākuma sarīkošanā!


Komentēt

Kategorijas