Publicēja: vilakabiblio | 17 novembrī, 2018

Latvijas vērtības alfabētā

Tuvojoties Latvijas simtgadei, vienojāmies ar Viļakas Valsts ģimnāzijas sociālo zinību skolotāju Aiju Leitenu par radošu darbu 9. klases audzēkņiem. Viņu uzdevums bija izvēlēties kādu Latvijas vērtību katram latviešu alfabēta burtam un to attēlot kolāžas veidā uz A3 lapas. Sākumā problēmas sagādāja vērtību izvēle. Nākošais darba posms – attēlu meklēšana. Bija jāatrod arī informācija par attiecīgo vērtību un jāpamato tās izvēle.

Kad uzdevums bija paveikts, 9. klases audzēkņi ieradās Viļakas novada bibliotēkā un katrs prezentēja savu darbiņu. Pasākumu apmeklēja arī skolotājas Aija Leitena, Lilita Šaicāne un klases audzinātāja Madara Jeromāne.  Ar lielu interesi sekojām, kāda Latvijas vērtība būs katram burtam. Nosaukšu dažas: A – Aglonas bazilika, B – Brīvības piemineklis, L – Lāčplēša diena, M – Maize, N – Neatkarība, Š – Šokolāde, V – Viļaka.

3 interesantāko prezentāciju autori no audzinātājas saņēma mazas pārsteiguma balviņas. Par darbu skolēniem būs vērtējums sociālo zinību stundā. Kolāžas paliks bibliotēkā. Kad būs brīva vieta izstādei, tās varēs aplūkot bibliotēkas apmeklētāji.

Paldies par sadarbību, izdomu un ieguldīto darbu!

Viļakas novada bibliotēkas vadītāja: Rutta Jeromāne

Foto: A. Leitena, L. Šaicāne.

Vairāk bildēs


Komentēt

Kategorijas