Publicēja: vilakabiblio | 17 oktobrī, 2014

Pie rudens vējiem lai piesienas ilgas

dzeja 16.10

*Pirmajā rindā no kreisās: Ilze Keiša, Veneranda Andžāne, Aussalīts (Pēteris Boldāns)
*Otrajā rindā no kreisās: Vija Circāne, Normunds Orlovs, Rutta Jeromāne, Valentīna Ločmele, Santa Mežābele (Antoņina Ločmele)

16. oktobra pēcpusdienā Viļakas novada bibliotēkā pulcējās literātu biedrības “Viļakas Pegazs” biedri un dzejas mīļotāji, lai gadskārtējā rudens tikšanās reizē runātu dzeju, izteiktu pārdomas un baudītu zeltaino tēju.

Pasākumu atklāja un ar zeltainajām kļavu lapām svētīja bibliotēkas vadītāja Vija Circāne. Pateicībā par sadarbību un jaukajiem kopā būšanas mirkļiem pasākuma dalībniekiem Vija dāvināja krāsainu kļavas lapu, miķelīšu pušķi un pildspalvu ar vēlējumu, lai šīs trīs lietas iedvesmai uz dzejnieka galdiņa stāv…

Literātu biedrības “Viļakas Pegazs” vadītāja Santa Mežābele aicināja klātesošos lasīt un runāt par to, kas šogad dzimis, vai arī senāk kas piedzimis, bet nav atmodināts.

Savu jaunāko pārdomu dzeju lasīja Normunds Orlovs. Pārdomās vairāk rudenīgas melanholijas un vilšanās… Kā gan citādi, jo vasara taču beigusies un rudens sēj skumjas un ilgas. Ilze Keiša, kas pēc būtības ir optimiste, samierinājusies ar to, ka ir sācies ziemas laiks un mums visiem kopīgi tas jāpārdzīvo, lai būtu atkal jauns pavasars… To, ka politika nav aizmirsta līdz ar 12. Saeimas ievēlēšanu, pierādīja Aussalīts ziņģējot par veciem un jauniem politiķiem. Toties Rutta Jeromāne bija nopietna un atceroties “Baltijas ceļu” nolasīja dzejoli ko veltījusi šim unikālajam notikumam.

Uz dzejas pēcpusdienu jau stundu pirms pasākuma bija ieradusies Baltinavas dzejniece un sabiedriskā darbiniece Veneranda Andžāne. Šoreiz Venerandai tikt uz pasākumu palīdzēja un pati aktīvi piedalījās bijusī Briežuciema pamatskolas direktore un dzejas mīļotāja Valentīna Ločmele. Viņa lasīja Venerandas dzeju un protams, arī pati Veneranda gan lasīja dzeju, gan stāstīja atmiņas un mirkļus no dzīves. Arī Vilis Bukšs nolasīja Venerandas dzejoli “Kad Tu manai mājai garām brauc”, tikai samainot personas vietniekvārdus “tu” un “es” vietām…

Pasākums noslēdzās ar rudenīgi karstas tējas baudīšanu un atmiņām no pagājušās dzejas vasaras…

Bildēs

  


Komentēt

Kategorijas