Publicēja: vilakabiblio | 1 novembrī, 2016

1. klase bibliotēkā

1-klase-1

Oktobra nogalē mazie pirmklasnieki kopā ar skolotāju Lindu apmeklēja Viļakas novada bibliotēku. Pirms iepazīties ar bibliotēkas telpām un piedalīties literārajā stundā “Kāds piesit uz klavieru taustiņiem un ieskanas dzejolis”, kas veltīta dzejniekam un grāmatu izdevējam Uldim Auseklim, mazie ābečnieki nolika ziedus pie pieminekļa latgaļu grāmatniecības pamatlicējiem Viļakā Vincentam Leiko un Joņam Cibuļskam.

Bibliotēkā ar sirsnīgiem, skanīgiem un mīļiem Ulda Ausekļa dzejoļiem pirmklasniekus uzrunāja Runcis Francis (Vija Circāne) un Tante Bante (Sandra Dvinska). Savdabīgā rotaļā ar skaņām, vārdiem un to nozīmi, kas sadzirdama un saredzama dzejnieka dzejoļos, kuros visi vārdi sākas ar vienu burtu, mazie pirmziemnieki izdomāja savu dzejolīti – “Kristaps kāpa kokā kur konfektes karājās, kā krita konfekte, krita Kristaps klupdams krizdams”; “Agnis ar Airitu apciemoja Ausekli”.

Ar aizrautību bērni kopā ar Banti Tanti un Runci Franci gāja rotaļā – “Cik jauki rudens laiciņā”. Bibliotēkas lasītavā par bērnu preses izdevumiem pastāstīja bibliotekāre Regīna Dūna.

Prieks iemirdzējās bērnu actiņās, saņemot īpašo konfekti ar savu vārdu un cienājoties ar žagariņiem.

Bibliotēkas darbinieki sirsnīgi pateicas Viļakas pamatskolas 1. klases skolēniem un skolotājai Lindai Bratuškinai par jauko kopā būšanu bibliotēkā un saka “Uzredzēšanos citā pasākumā”!

Vairāk bildēs


Komentēt

Kategorijas