Publicēja: vilakabiblio | 21 oktobrī, 2023

“Tu lasi – un gaisma ir pasaules stāsts” (I.Zandere)

Rudenīgi krāsainā, bet nemīlīgi vējainā dienā, 20. oktobrī, ciemos uz Viļakas bibliotēku devās Viļakas vidusskolas 1. klases audzēkņi kopā ar audzinātāju Iju Krilovu. Bibliotēkas vadītāja Rutta Jeromāne mazajiem klausītājiem pastāstīja par dzejnieci Inesi Zanderi, kura šogad svin 65 gadu jubileju. Izstādē varēja aplūkot viņas darbus.

Inese Zandere ir autore vairāk nekā trīsdesmit bērnu grāmatām, daudzu grāmatu redaktore, libretiste un scenāriste, bijusi žurnāla “Rīgas laiks” redaktore, šobrīd – izdevniecības “Liels un mazs” galvenā redaktore. Zanderes darbi ieguvuši vairākas literatūras balvas. Bērni noklausījās dažus dzejoļus, iesaistījās radošos uzdevumos par I. Zanderes dzejoļu tēmu, noskatījās animācijas filmiņu “Kā Lupatiņi mazgājās” – scenārija autore I. Zandere.

Dzejniecei ir dzejolis par skolas somu. Pirmās klases skolēni labi zina, kas atrodas viņu somās, tāpēc no burtiem bija jāsaliek vārdi: burtnīca, zīmulis, dzēšgumija, lineāls u.c. darbiņš veicās raiti. Pēc tam no šiem burtiem varēja veidot citus vārdus pēc pašu izvēles.

Rutta dāvināja bērniem grāmatzīmes ar katra vārdu un alfabētu. Audzinātāja saņēma U.Ausekļa dzejoļu grāmatiņu “Ja nebūtu Ziemassvētku, es tos izdomātu” – lai noder kopā ar audzēkņiem gatavojoties svētkiem.

Lai jauka brīvdienu nedēļa!

Teksts un foto: R.Jeromāne

Vairāk foto:


Komentēt

Kategorijas